Je krijgt de app aanvankelijk zonder media om af te spelen, en je begint dus met het downloaden van één of meer "bestemmingen" (albums op basis van geografische lokatie) vanaf de app supportserver.

Als je de app de eerste keer opstart geeft deze je de mogelijkheid om alle beschikbare albums in één keer te downloaden. Als je voor selectief downloaden kiest, druk je op de knop om het panel met Bestemmingen te openen en één van de voorgestelde items te selecteren:

Om de gedownloade media af te spelen ga je naar het panel met Bestemmingen en kies je de gewenste playlist. Vervolgens tik je op een gewenst item in de playlist.

Als je toestel verticaal georiënteerd is, lijkt de afspeelbediening op die van populaire apps om audio mee af te spelen. Je kunt het afspelen pauzeren / hervatten, ga naar volgende / vorige track, pas het audiovolume aan en kies één van de volgende afspeelmogelijkheden:

1. Speel de huidige audiotrack in een loop af.
2. Speel de huidige playlist in een loop af.
3. Speel de huidige playlist in willekeurige volgorde af.

Om de trackinfo en de folder waar de opname uit afkomstig is te bekijken, tik je op de knop bovenaan het scherm.

In de op een landschap georiënteerde interface, is er geen visuele bediening. Je navigeert door de huidige playlist door naar rechts of links te vegen. Om de audio te pauzeren / hervatten tik je midden op het scherm.

Voor het geval de interface met klanklandschappen niet afhankelijk is van de oriëntatie van je toestel moet je mogelijk "Autorotatie" in de applicatieopties inschakelen.

Scroll naar boven

Naast de gedownloade albums kun je ook aangepaste playlists van de bestaande klanklandschappen gebruiken. Open het panel met Bestemmingen, klik op de "Nieuwe Playlist" knop en tik op één of meer klanklandschappen. Indien nodig, kan één item meerdere keren worden toegevoegd.

Om een aangemaakte playlist aan te passen, open je het scherm met Bestemmingen, tik je op de "pijl" knop van het vereiste item en klik je op "Aanpassen". De bestemmingen (gedownloade albums) kunnen niet worden aangepast.

Om een playlist te verwijderen, tik je op de "pijl" knop van een item en klik je op de "Verwijder" knop.

Houd rekening met het volgende:
- als je een aangepaste playlist verwijdert, gooi je in feite slechts een klein tekstbestand weg;
- als je een "bestemming" (album) verwijdert, wis je ongeveer 50 megabytes aan mediabestanden van je toestel. Als je een verwijdert album wilt herstellen moet je het opnieuw downloaden van de supportserver met Klanklandschappen.

Scroll naar boven

De applicatie heeft een ingebouwde wekker en een slaaptimer.

Om een nieuw alarm aan te maken, open je het Alarmpanel en klik je op de "Nieuw Alarm" knop. Daarna stel je, in het panel waar je het alarm kunt bewerken, de tijd en dag van de week in, kies je een playlist, de eerste geluidstrack en de afspeelmodus.

Daarnaast kun je het maximale volume van het alarm, de afspeelduur en de tijd waarin het geluid vervaagt aanpassen. ("Vervagen" betekent de tijdsduur die nodig is om het geluid van geluidsniveau nul tot het maximale volume te laten toenemen.)

Als je klaar bent, klik je op de "Opslaan" knop.

Om een aangemaakt alarm aan te passen of te verwijderen klik je op de "pijl" knop:

Om de slaaptimer te activeren, open je de tab in het alarmpanel (1), stel je de duur van het aftellen in (2), en draai je aan de "ingeschakeld" schakelaar (3):

De slaaptimer stopt het afspelen van de audio zodra de ingestelde tijdsinterval verstreken is.

Scroll naar boven

Om het panel met Opties te openen druk je op de knop.

Standaard wordt als je een geluidstrack selecteert tevens de bijbehorende foto geopend. Om deze functie uit te schakelen, draai je de "Open afbeelding bij trackselectie" schakelaar om.

In deze modus pauzeert / hervat je het afspelen van audio door op de trackpreview op de lijst te tikken. Om de bijbehorende afbeelding te openen druk je op de "Nu afspelen" knop.

Als je je toestel kantelt tijdens het bekijken van de trackafbeelding, gaat de app automatisch van "portret" afbeelding naar "landschap" en omgekeerd. Je kunt deze optie uitschakelen met behulp van de "afbeelding autorotatie" schakelaar.

Met de bediening van het volume en de afspeelmodus kun je deze opties aanpassen zonder de trackafbeelding te openen.

Geniet van de app!

Scroll naar boven